T-skjorter.com

I heart t-skjorter. Historien bak..

Et av verdens mest populære motiver på t-skjorter i hele verden er I LOVE NY t-skjortene. Du har sikkert sett den. I-rød hjerte-NY.

Vi skrur tidsmaskinen tilbake til 1977. Det startet som en kampanje for å promotere turisme i New York. T-skjorta som hadde et enkelt, gjenkjennelig og unikt design ble rask populær i det store eple.

I heart t-skjorter

Noe som er litt oppsiktsvekkende ved motivet er at orginalen ikke er laget i New York. Den er ikke laget i USA engang! Den er faktisk fra Canada. Et reklamebyrå fra Montreal kjørte opprinnelig en kampanje som de kalte «Montreal, the city with a heart». Folk i New York var raske til å adoptere ideen for å fremme New York, og grafisk designer Milton Glaser skapte designet for et reklamebyrå i New York. Kampanjen skulle bare vare et par måneder, og ingen forventet at designet ville bli en av verdens mest innovative pop-stil ikoner og bli solgt i flere tiår framover. Siden 1977 har du sett logoen på hvite t-skjorter overalt i byen, og en av de første originale t-skjortene med «I heart NY» kan fortsatt sees på Museum of Modern Art i New York.

11.september

Etter terroraksjonen i New York 11. september fikk motivet et heftig oppsving. Motivet ble brukt av turister for vise støtte for de som bor i New York. Innbyggerne i the big apple brukte motivet for å vise at de sto sammen. Glaser, designeren som lagde originalen, lagde en ny versjon av t-skjorten hvor det sto «I love NY More Than Ever», med en liten svart prikk i hjertet som symboliserte world trade center site.

Her på t-skjorter.com har vi også I heart t-skjorter. Hva med «I love Tsjernobyl»?

Kommenter

*

captcha *