T-skjorter.com

T-skjorter – 10 ting du ikke visste.

Marlon Brando i t-skjorte1. T-skjorter ble først tatt i bruk av gruvearbeidere på slutten av 1800-tallet som et praktisk plagg mot varmen.

2. T-skjorter ble veldig populært i USA etter at kjekkasen Marlon Brando brukte en t-skjorte i oppsetningen av «A Streetcar Named Desire» i 1951.

3. De aller fleste t-skjorter er laget av bomull.

4. Over 2 milliarder t-skjorter blir solgt over hele verden hvert år. Hvor mange kjøper du i året?

5. Den dyreste, nye t-skjorta ble solgt av Hanes i 1996. Det var i forbindelse med en innsamlingsaksjon til inntekt for barn fra krigsherjede land. T-skjorta ble solgt for 42 000 dollar. For et kupp!

6. Den dyreste t-skjorten tilhørte en hockeyspiller fra Canada som brukte denne t-skjorten når han scoret vinnermålet i siste kamp mot USSR i 1972. Den ble nylig auksjoner bort til den svimlende sum av 1.275.000 dollar! En svett t-skjorte til over 1 mill dollar.. godt kjøp.. veldig godt kjøp..

7. Verden største t-skjorte ble vist på Fenerbache stadion i Istanbul. Hjemmelagets t-skjorte veide 1 tonn og 50 kilo og var 78 meter lang! Den er til og med litt stor for de mest hardbarka gangsterene fra Harlem som rapper og har kassettspilleren fortsatt opp skulderen.

8. Første gang fotballdrakter (som jo er en t-skjorte) ble byttet mellom spillere etter kampen var kampen mellom England og Frankrike i mai 1931.

9. Verdensrekorden i å ha på seg flest t-skjorter på en gang er 183!

10. Nylig har et forskerteam utviklet en t-skjorte som er skuddsikker. Det er en vanlig t-skjorte i bomull som har blitt behandlet med blant annet bor, som er et av de tøffeste materialene som finnes. Forskerene hevder at dette vil stoppe en kule. Noen som vil være prøvekanin?

Kommenter

*

captcha *